november 2012

Prosjekt til fordypning

















Arve









Norild




Frste dag i fotostudio - Hannah




Popskake






oppskrift:

*170 g hvetemel
*3 ss bakekakao
*2 ts bakepulver
*220 g sukker
*2 ts vaniljesukker
*1,8 dl melk
*170 g smeltet smr
*2 egg

Glasur:

*160 g romtemperert smr
*7,2 dl melis
*1,2 dl bakekakao
*2 ts vaniljesukker
*4- 5 ss lunken melk
*4 ss kaffe
* sjokolade pops

Sett ovnen p 180 grader.
smr en rund kakefor p 23cm i diameter.
Bland de trre ingrediensene i en bolle.
Tilsett egg, melk og smeltet smr.
setekes i 35- 45 minutter.

Pisk melis og smr til det blir luftig hvitt.
Rr inn bakekakao, vaniljesukker, melk og kaffe.
Pynt med Pops p toppen av glasuren.

Familiebesk













Kjempegod Gulrotkake/ muffins



Oppskrift:

kake-

*4 egg
*3 dl sukker
*3 dl mel
*2 ts natron
*2 ts kanel
*1/2 ts salt
*1 ts vaniljesukker
*1 dl matolje
*4-5 gulrtter

glasur-

*100 g flteost/ snfrisk
*1 ts vaniljesukker
*50 g smr
*125 g melis

pynt-

Her har jeg brukt noe vanilje greier man fr kjpt p panduro hobby, som selve gulroten.
Ogs har jeg plukket ut de grnne kakestrsselgene til gulrotblad.

kake.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland sammen mel, natron, kanel, salt og vaniljesukker oppi.
Riv gulrtter, og bland dem og oljen oppi deigen.
Hell deigen i en smurt rund form.
Stek p 190 grader i 45- 60 minutter, p nederste rille i ovnen.
Om du vil heller lage muffins som jeg har gjort fordeler du deigen i ca 25 muffinsformer i 15- 25 min.
kaken eller muffinsene er ferdig nr du kan putte en pinne nedi kaken uten at den blir klissete av deig.

Glasur.
Rr sammen flteost, smr, og vaniljesukker og balnd godt.
Dobble oppskriften om du skal lage glasur til muffins.


stinabr

stinabr

16, Bergen

Hei! Jeg er en sprudlende, glad bergenser p 16. Jeg elsker ta bilder og alle bildene som du ser p bloggen min har jeg tatt. Dette er rett og slett en bilde blogg.

  • Jeg er en jente p 16 fra Bergen. Min lidenskap er foto og mat!

Kategorier


Arkiv







hits