november 2012

Prosjekt til fordypning

















Arve









Norild




Første dag i fotostudio - Hannah




Popskake






oppskrift:

*170 g hvetemel
*3 ss bakekakao
*2 ts bakepulver
*220 g sukker
*2 ts vaniljesukker
*1,8 dl melk 
*170 g smeltet smør
*2 egg

Glasur:

*160 g romtemperert smør
*7,2 dl melis
*1,2 dl bakekakao
*2 ts vaniljesukker
*4- 5 ss lunken melk
*4 ss kaffe
* sjokolade pops

Sett ovnen på 180 grader.
smør en rund kakefor på 23cm i diameter.
 Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Tilsett egg, melk og smeltet smør.
setekes i 35- 45 minutter.

Pisk melis og smør til det blir luftig hvitt.
Rør inn bakekakao, vaniljesukker, melk og kaffe.  
Pynt med Pops på toppen av glasuren. 

Familiebesøk













Kjempegod Gulrotkake/ muffins



Oppskrift: 

kake-

*4 egg
*3 dl sukker
*3 dl mel
*2 ts natron
*2 ts kanel
*1/2 ts salt
*1 ts vaniljesukker
*1 dl matolje
*4-5 gulrøtter 

glasur-

*100 g fløteost/ snøfrisk
*1 ts vaniljesukker
*50 g smør
*125 g melis

pynt-

Her har jeg brukt noe vanilje greier man får kjøpt på panduro hobby, som selve gulroten.
Også har jeg plukket ut de grønne kakestrøsselgene til gulrotblad.

kake.
Pisk eggedosis av egg og sukker. 
Bland sammen mel, natron, kanel, salt og vaniljesukker oppi.
Riv gulrøtter, og bland dem og oljen oppi deigen.
Hell deigen i en smurt rund form.
Stek på 190 grader i 45- 60 minutter, på nederste rille i ovnen.
Om du vil heller lage muffins som jeg har gjort fordeler du deigen i ca 25 muffinsformer i 15- 25 min.
kaken eller muffinsene er ferdig når du kan putte en pinne nedi kaken uten at den blir klissete av deig. 

Glasur.
Rør sammen fløteost, smør, og vaniljesukker og balnd godt.
Dobble oppskriften om du skal lage glasur til muffins.


 

stinabr

stinabr

16, Bergen

Hei! Jeg er en sprudlende, glad bergenser på 16. Jeg elsker å ta bilder og alle bildene som du ser på bloggen min har jeg tatt. Dette er rett og slett en bilde blogg.

  • Jeg er en jente på 16 fra Bergen. Min lidenskap er foto og mat!

Kategorier


Arkiv







hits