oktober 2012

Vaniljehorn


Ingredienser:

* 2 egg
* 1 dl sukker
* 2 dl melk
* 100 g smør
* 500 g hvetemel
* 2 pkker tørr gjær

fyll:

* 1-2 pakker vniljekrem

Pisk sammen smør og sukker, og etter det eggene. Deretter tilsetter du det tørre, og fukt med melken til deigen blir smidig, løsner fra kantene til mixseren. Etter at du har laget deigen, former du den som en rund pizzadeig. så deler du den opp i pizzastykker, og legger en klatt med krem på. så tar du bare å bretter deigen over vaniljekremmen, og ruller den sammen som et horn.
stekes i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.  

Portretter
Karoline og Hannah
Fabrikken...Små søte

Martine

SauerEplekake med mandelstrø


Oppskrift:

* 200 g smør
* 2dl sukker
* 2 egg
* 3 1/2 dl hvetemel
* 1 1/2 ts bakepulver
* 4 epler
* mandelflak til pynt

Du trenger en rund stor form, sett stekeovnen på 175 grader. Skrell eplet og kjær vekk kjernen, deretter skjærer du dem i ca 10 båter per eple. Rør sukke rog smør, gjerne i en matprosessor. tilsett eggene en om gangen, bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt sammen! Legg deigen i førmen, og press eplebitene nedi deigen i et fint mønster. stek kaken midt i ovnen i 30- 40 minutter. 

Høstfarger

PusCoockies med valnøttoppskrift:
* 150 g hvitt sukker
* 150 g brunt sukker
* 100 g smør
* 1 egg
* 300 g hvetemel
* 1/2 ts bakepulver
* 1/2 ts vaniljesukker
* 1/2 ts salt
* 100 g valnøtter

 

Pisk sammen sukker og smør til en luftig masse. Tilsett eggene og bland godt! Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og salt, bland sammen. Deigen skal være ganske hard og kan være vanskelig å samle. Kna inn nøtter, form deigen til små kuler, og plasser dem på en stekaplate med bakepapir. Press kulene flate og stek dem midt i ovnen å 225 grader, i 8- 12 minutter. De skal være gylne rundt kanten og myk i midten. Avkjøl på rist. 

Høstportrett

Marie

vakre øyne
Elin- Mariell
stinabr

stinabr

16, Bergen

Hei! Jeg er en sprudlende, glad bergenser på 16. Jeg elsker å ta bilder og alle bildene som du ser på bloggen min har jeg tatt. Dette er rett og slett en bilde blogg.

  • Jeg er en jente på 16 fra Bergen. Min lidenskap er foto og mat!

Kategorier


Arkivhits